• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

Nieuwsbrieven

Sinds 2014 wordt er een nieuwsbrief uitgegeven voor en door onze gemeenschap.
De eerste 7 jaren werd de nieuwsbrief zorgvuldig samengesteld door Geert Moons met enkele helpers. Het was een uitgave op papier die tweemaal per jaar verscheen. Al die nieuwsbrieven kan je nog vinden in het archief bij 'oude nieuwsbrieven'.

In volle Covid-periode werd er beslist een digitale nieuwsbrief uit te geven die ook frequenter zou verschijnen.
Dat werd de digitale nieuwsbrief  'e-Bubbels uit Filosofenfontein'. Daarmee houden we de leden van Filosofenfontein en ook de geïnteresseerden op de hoogte van onze werking, onze activiteiten en van andere interessante items. De nieuwsbrief is interactief en leeft duidelijk van bijdragen vanuit de gemeenschap. Zo zorgen we ook voor meer verbinding tussen de leden.
De 'e-' verwijst naar ons communicatiekanaal: de brief is enkel digitaal en wordt per e-mail verstuurd omdat we daarmee zoveel mogelijk kapelgangers bereiken. We ondervonden namelijk dat niet genoeg mensen met het web vertrouwd zijn.
Het woord 'bubbel' verwijst naar een verbonden leefgemeenschap waarin veelvuldig contact mogelijk is, maar bubbel verwijst ook naar een gezellig aperitief rond een glaasje sprankelwijn met bubbels, en eveneens naar opborrelend water uit een fontein. En is Filosofenfontein nu net niet die plek waar dit woord in drievoud tot zijn recht komt?

Zo werd een nieuw initiatief geboren: een interactieve communicatiebrief waarin we vooral input verwachten vanuit de gemeenschap. We kiezen vooral rubrieken waarmee we vertrouwd zijn en waar nood is aan uitwisseling, zoals onder meer: de e-kaarsjes, op e-pero, informatie en interessante weetjes, een cursiefje, nieuws vanuit het Space for Grace-project, enz.

De eerste digitale nieuwsbrief verscheen op 16 juni 2020 in volle Covid-tijd: aanvankelijk tweewekelijks om de communicatie tussen de leden onderling te bevorderen. Na Covid-tijd konden de leden elkaar weer fysisch ontmoeten en werd de uitgave-frequentie verminderd. Het huidig ritme is tweemaandelijks. De vorige uitgaven van de 'e-Bubbels' zijn nog te raadplegen in het archief.

De 'e-Bubbels' worden samengesteld door Jacqueline De bruyn en Marie-Josée Janssens. Bijdragen mogen verzonden worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je ook de 'e-Bubbels' ontvangen, teken dan in op de mailing lijst onderaan iedere mail die wordt verstuurd. Zie beeld hieronder, met de links in een rood vierkantje.


 

Schermafbeelding_2022-08-22_om_11.53.13.png

 

 

Contactinformatie

©2005-2024 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.