• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

enkele impressies van Huis-, Tuin- en Wandelvieringen

Huisviering Filosofenfontein rond LICHTmis bij Sabine op 25 januari 2023

Met twaalf aan één grote tafel. Terwijl we onze meegebrachte kaars aanstaken, deelden we met elkaar onze diverse getuigenissen van “LICHT”-ervaringen uit eigen leven. Dit was zeer inspirerend en schiep een warm gevoel van diepere verbondenheid.

Sabine Van Huffel

 

Huisviering rond de KRUISWEG bij Annette met Ria als gastvrouw  op 7 april 2022

Donderdagavond  waren we met zes samen voor een huiskerk-gebeuren rond de kruisweg. We werden hartelijk ontvangen door Annette en Ria. Samen hadden ze de bijeenkomst voorbereid rond het thema van de kruisweg. We kregen de kans om toe te lichten welke statie van de kruisweg ons trof. De getuigenissen waren pakkend en gevarieerd. We hebben samen brood gebroken en wijn gedronken en we eindigden met een prachtig Orthodox Onze Vader. Nadien hebben we nagepraat over de viering maar ook over de sociale en politieke problemen waar we nu voor staan en wat de gemeenschap van FIFO zou kunnen doen.

Jef Van den Branden

 

Tuinviering Filosofenfontein te gast in de tuin van Rita te Leuven op 25 augustus 2021

Op 25 augustus kwamen we samen in de tuin van Rita voor een viering rond het thema ‘verbondenheid’. Er waren 11 deelnemers. Het werd een inspirerende intieme viering met veel onderlinge uitwisseling rond het thema, met liederen, een Bijbeltekst en een korte uiteenzetting van Dirk Dewachter. Tijdens het breken van het brood formuleerden we onze intenties. Nadien mochten we genieten van kaas en brood met een glaasje wijn. We danken Rita voor haar gastvrijheid en de deskundige en discrete manier waarop zij het geheel in goede banen leidde.

Lut Saelens

 

Stille wandeling doorheen Heverlee bos op 16 augustus 2020

 

In gedachten verbonden met hen van wie we reeds afscheid namen en heel in het bijzonder met Jo die we willen gedenken in de natuur van Heverlee bos. De stilte weerklinkt in onze stappen, we horen de bomen fluisteren in de lichte bries.

De bank voor Jo Symons was het eindpunt van de wandeling. Daar is een kort bezinnings-moment gehouden. Er was aan iedereen gevraagd om tijdens de wandeling rond te kijken en onderweg ‘iets’ dat opviel en aan Jo of aan de bijzondere tijden deed denken op te rapen en mee te nemen. Bij het bezinningsmoment werden deze zaken dan op de bank gelegd - steeds in stilte. Dat is het verhaal achter de voorwerpen die je op de bank ziet liggen.

Magda en Herman

 

Tuinviering Filosofenfontein te gast in de tuin van Sabine te Heverlee op 9 augustus 2020

Vandaag zou ik normaal mogen voorgaan in de kapel van Filosofenfontein, maar een tweede opflakkerende COVID-golf heeft er anders over beslist. De kapel bleef dicht en daarom besliste ik om een tuinviering te houden rond het evangelie van deze week Mt. 14, 22-33 ‘Jezus wandelt over het meer’. We beginnen de viering met een meditatiemoment rond het lied van Stef Bos ‘Het wordt tijd om de tijd te veranderen’. Maar nog was Stef niet uitgezongen toen de hemelsluizen opengingen en onze tuinviering geteisterd werd door een onweer. De foto werd net genomen voor de hemelse zegen ons overviel! Iedereen vluchtte in allerijl naar binnen, waar we enkele minuten later de viering verder zetten. We houden 5 minuten stilte en beluisteren vervolgens het evangelie. De reacties komen spontaan los. We horen hoe deze lezing ieder op persoonlijke manier aangrijpt in zijn dagdagelijkse activiteiten: hoe belangrijk verbondenheid is om het hoofd boven water te houden. We hebben elkaar nodig om te blijven geloven ... We herkennen in het evangelie het verhaal van de eerste geloofsgemeenschappen die na Jezus’ dood ontstonden. Kunnen we ons hieraan spiegelen met onze huisviering?

Sabine Van Huffel

 

Tuinviering Filosofenfontein te gast in Het Schrijn  te Herent op 26 juli 2020

Deze foto van de zegening onder de beukenboom in Het Schrijn is een herinnering aan de mooie tuinviering van 26 juli 2020. Blijf zoeken naar de parels!

Jan Degraeuwe

Contactinformatie

©2005-2024 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.