• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

synodaal gesprek 2 april

Op 14 januari jl. kregen we van Erik De Smet een erg boeiend en aanstekelijk relaas van de eerste fase van de Synode in Rome, waarop voorstellen besproken werden die vanuit lokale gemeenschappen wereldwijd werden ingediend via de bisdommen na een synodaal proces. Deze agora met Erik maakte heel wat verwachtingen los.

Ter voorbereiding van de tweede fase van de synode in Rome in oktober dit jaar hebben de Belgische bisschoppen een ontwerpnota klaar met verregaande voorstellen. De Vlaamse kerkgemeenschappen worden uitgenodigd deze teksten synodaal te bespreken vóór 7 april.

Intussen is Mark Cornelis al in zijn pen gekropen (uit eigen naam) met een aantal commentaren op de ontwerptekst die de bisschoppen aan de Vlaamse kerkgemeenschappen hebben voorgelegd. Vanuit de kerngroep menen wij dat we deze uitgestoken hand van de Kerk niet kunnen laten hangen. Daarom hebben we het idee opgevat om een tweede agora (in de vorm van een ‘synodaal gesprek’) specifiek te besteden aan de ontwerptekst van de bisschoppen. Je vindt die tekst onder deze link (artikel uit Kerknet, met link naar de volledige tekst).


Concreet nodigen we jullie uit op een Zoom-sessie op dinsdagavond 2 april om 20uur om die tekst te bespreken (ziehier de link:

https://us02web.zoom.us/j/84064192053?pwd=V2VNOEd6ak5tcmJiekRicEdadUZzdz09).

De methode van ‘synodaal gesprek’ zal ter plaatse nog eens uitgelegd worden door Sabine, die het gesprek zal leiden. Het is een sterk ‘geregisseerde’ methode waarbij luisteren en reflecteren op elkaars inbreng centraal staat. We willen komen tot een zo eensgezind en constructief mogelijke commentaar, die achteraf door de kerngroep zal samengevat worden en doorgegeven worden aan de Vlaamse bisschoppen.

Uiteraard zijn schriftelijke inputs ook welkom!

We hopen alvast op jullie talrijke en ‘begeesterde’ deelname! Gelieve op voorhand de ontwerptekst van de bisschoppen te lezen.


Van harte,
De kerngroep van Filosofenfontein

Evenement-informatie

Startdatum 02-04-2024 20:00
Einddatum evenement 02-04-2024 22:00
Max. deelnemers Onbeperkt

Contactinformatie

©2005-2023 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.