• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

Vredeswake voor de wereld

Vredeswake voor de wereld

Een vredeswake voor de hele wereld

VREDE ZIJ DIT HUIS

Raakt het jou nog om dag na dag al dat gruwelijke leed te zien: de ontelbare dode lichamen in lijkwaden gewikkeld, verweesde kinderen, gebombardeerde huizen, duizenden mensen op de vlucht gedreven?

Voel jij je ook vaak zo onmachtig bij al dat vernietigend wapengeweld in de wereld?

Ben jij de gespierde taal van zogezegde wereldleiders zat?

Weiger je het om toe te geven aan cynisme, aan de moedeloosheid of de wanhoop?

Kom dan naar de Vredeswake voor de hele wereld op dinsdag 27 februari 2024 om 19.30 uur in de Sint-Pieterskerk van en te Leuven.

We organiseren deze vredeswake in opvolging voor de Wake om vrede in Oekraïne twee jaar geleden. De oorlog en het geweld zijn hier niet gestopt.  Ondertussen staat het Midden-Oosten in brand door die allesvernietigende oorlog tussen Israël en Hamas waaronder het Palestijnse volk zo zwaar lijdt.

Wij willen niet dat onschuldige burgers nog langer gedood worden, kinderen ouderloos achterblijven en worden ontvoerd, mensen onschuldig in de gevangenis belanden of verdreven worden van de grond waarop ze al eeuwen wonen. Een wake zonder slogans of vlaggen. Maar wel een wake die alle slachtoffers van geweld en oorlog over de hele wereld gedenkt, een stem en een gezicht geeft aan zovele anonieme mensen.

Een gebedsmoment in de geest van Taizé, een plek die na de Tweede Wereldoorlog een krachtbron van Verzoening en Hoop wilde zijn. Liederen, stilte, kaarsen, woorden, een kruis… opdat we niet zouden verzanden in onmacht, berusting of cynisme. We willen dit doen vanuit christelijke inspiratie, maar elk mens van goede wil is welkom ongeacht godsdienst, afkomst of taal. We vertrouwen erop dat samen voor rechtvaardigheid gaan aanstekelijk werkt.

Een organisatie van de Universitaire Parochie, de pastorale Regio Leuven, IJD en de pastorale zone Leuven aan de Dijle

Evenement-informatie

Startdatum 27-02-2024 19:30
Einddatum evenement 27-02-2024 21:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Locatie Sint Pieterskerk Leuven

Locatiekaart

Contactinformatie

©2005-2024 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.