• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

AGORA: Erik De Smet over zijn ervaringen rond de synode in Rome

Op zondag 14 januari is Erik De Smet, journalist van het weekblad Kerk & Leven, gastspreker in onze gemeenschap voor een AGORA rond zijn ervaringen van de synode in Rome (oktober 2023), aansluitend op onze zondagsviering in het zaaltje.

MOTIVATIE:

Naar aanleiding van een tekst van Marcel (evaluatie van ons space for grace-project) willen we met onze gemeenschap uitzoeken wat onze droom voor de toekomst van de kerk is, hoe we willen evolueren naar een fundamenteel nieuwe vorm van geloven, hoe we als gemeenschap willen groeien naar een nieuwe vorm van kerk-zijn. De synodale weg duidt een weg aan die vastligt, maar het kan ook anders. We willen hierrond een reeks van opeenvolgende gedachtenuitwisselingen na onze wekelijkse zondagsdienst opstarten, zogenaamde agora's, waarin we rond deze geloofsthema’s met elkaar in gesprek gaan in een context van grote verschuivingen in onze samenleving (verschuiving in identiteitsbeleving, filosofische beschouwingen en wetenschappelijke invraagstellingen,...). We willen dit initiatief opstarten door een spreker te vragen die de synode van dichtbij heeft meegemaakt.

CONCREET:

Als spreker nodigden we  Erik De Smet, journalist van het weekblad Kerk & Leven, uit vermits hij in Rome was tijdens de eerste fase van de synode in oktober en van nabij de gewenste veranderingen in de kerk kon meemaken. Hij zal ons zijn ervaringen meedelen en de voornaamste besluiten van deze synode die gewenste evoluties beschrijven in ons kerk-zijn.

Wanneer?           op zondag 14 januari van 11u30 tot 12u30 aansluitend op onze zondagsviering.
Waar?                 In het zaaltje op Filosofenfontein, Waversebaan 352, 3001 Heverlee
Voorbereiding? Een aanrader is de nederlandse versie van de synodale tekst  te lezen.
Vervolg?              We beslissen na afloop of en hoe we hier mee verder gaan.

Allen vanharte welkom!

de kerngroep van Filosofenfontein (Sabine, Marcel, Frank, Ides, Jacqueline)

Evenement-informatie

Startdatum 14-01-2024 11:30
Einddatum evenement 14-01-2024 12:30
Max. deelnemers Onbeperkt
Locatie Filosofenfontein Waversebaan 352, 3001, Heverlee (Leuven)

Locatiekaart

Contactinformatie

©2005-2023 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.