• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

Gedachten als vuurvliegjes - Nieuwe verzamelbundel - Kris Gelaude

door Kris Gelaude

Aangekondigd in de e-Bubbels van 29/03/2024

Vuurvliegjes, je kent ze. Een soort lichtgevende kevers. Ze worden vooral zichtbaar in het donker wanneer ze op een zachte zomeravond onverwacht in het rond gaan dansen. Hun plotse verschijning is dikwijls verrassend en ze kan je eventjes doen stilstaan. Iets gelijkaardigs willen ook de woorden in dit boek doen: oplichten en verrassen.

Het zijn gedachten, woorden, wensen, impressies en overwegingen die je af en toe even willen laten opkijken, omdat ze je raken of omdat je er herkenning in vindt. Misschien bieden ze wel eens inspiratie wanneer je naar woorden zoekt bij een of andere gelegenheid. Of ze zorgen voor een handvol troost voor wie dat nodig heeft. In die zin zijn ze niet bestemd voor consumptie of anders gezegd, om ze in één adem door te nemen. Veeleer om er af en toe in rond te dwalen zodat je je uitgenodigd voelt tot nadenken, ook over schijnbare vanzelfsprekendheden.

De teksten zijn poëtisch geschreven, omdat schoonheid en poëzie iets toevoegen aan de alledaagsheid van het leven. Het is een taal die ons een beetje boven onszelf kan tillen en ons kan laten ervaren dat er zoveel meer is dan dat wat wij zien. Op die manier kunnen de woorden zinvol of zingevend zijn, en dat in een tijd waarin we overspoeld worden door hardheid, door onzinnigheden en nietszeggende slogans terwijl een boodschap van betekenis tot een andere wereld lijkt te behoren.
De hele inhoud van het boek is daarom gericht aan iedereen die zoekend is, ongeacht zijn achtergrond of levensvisie, omdat we op de ultieme momenten allemaal nood hebben aan een houvast of aan iets wat blijvend is.

Alles in dit boek werd geschreven vanuit een diep vertrouwen in het goede. In het leven en in de mens. Het is de enige manier om hoop te vinden en hoop door te geven. Bovendien kan hoop zowel als vertrouwen een vorm van stil en taai verzet zijn tegen de donkere krachten van deze tijd.

De teksten in dit boek kunnen occasioneel worden overgenomen voor persoonlijk gebruik, maar in alle omstandigheden enkel en alleen mits duidelijk zichtbare auteursvermelding. Het nalaten daarvan wordt beschouwd als een bewuste inbreuk op het wettelijk auteursrecht.
De overname van teksten voor enige vermenigvuldiging kan enkel mits voorafgaande toestemming van de auteur en mits het nakomen van de afgesproken voorwaarden en vergoeding.
Er wordt geen enkel gebruik voor reproductie en verdere verkoop toegestaan.
Zoals alle andere boeken werd het geïllustreerd door Joke Eycken.

Uitgeverij Halewijn, 210 blzn. Kostprijs € 24,95
Bij de uitgeverij is dit boek het boek van de maand april en daarom is er deze maand een korting van 10%.

Het boek is ook rechtstreeks bij Kris Gelaude te bekomen via haar website.

Er zijn nog geen commentaren gegeven op dit artikel.

Geef een commentaar in

Als antwoord op Some User

Contactinformatie

©2005-2023 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.