------
Welkom
------
Liturgie
------
Vorming
------
Historiek
------
Archief
------
Kalender
------

Maandag 20 september 2021 om 20u: Actualiteitscafé


Maandag 20 september om 20u in het Wereldcafé, Joris Helleputteplein 3 te Leuven (max. 35 deelnemers ter plaatse)

Inleidingen door Herman Wouters (over de campagne ‘a vaccine for everyone’) en Geertrui Van Overwalle (expert intellectueel eigendomsrecht, over de vrijgave van patenten op de covid-19 vaccins)

Iedereen welkom!
  • U schrijft in (klik op de onderlijnde tekst) voor het actualiteitscafé van 20 september om 20u en betaalt hiervoor 5 euro organisatiekosten (studenten 2 euro) op rekeningnummer BE11 7340 3906 5848 van FIFO met vermelding ‘actualiteitscafé 20/9 + naam’
  • U kan ook (optioneel) inschrijven voor de maaltijd vooraf in het Wereldcafé (afzonderlijke betaling ter plaatse). De maaltijd wordt geserveerd vanaf 19u.

Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van de overschrijving.
Indien de maximale bezetting van 35 personen overschreden wordt, ontvang je hiervan een emailbericht en wordt het inschrijvingsgeld teruggestort of wordt gezorgd voor streaming.

Wat is het actualiteitscafé van Filosofenfontein ?

Filosofenfontein is een geëngageerde gemeenschap rond het Dominicanenklooster te Heverlee. Met het actualiteitscafé willen we met andere zinzoekers in dialoog gaan over actuele maatschappelijke kwesties. Elke activiteit combineert degelijke achtergrondinformatie, debat, zingeving en de kans om als ‘wakkere burger’ haalbare stappen te zetten die bijdragen aan concrete oplossingen.

Een vaccin voor iedereen ?

Vlaanderen bereikt een vaccinatiegraad van 90%. De vaccins worden gratis aangeboden door de overheid (uiteraard vroeg of laat betaald met belastinggeld), wij herwinnen er onze vrijheid mee, en voor de farma-bedrijven is het een lucratieve activiteit. Een win-win situatie dus?

Het probleem is dat de farma-sector geconcentreerd is in rijke landen, dat de prijzen hoog liggen omwille van patentrechten en monopolieposities, en dat de arme meerderheid van de wereldbevolking zich de kosten van een vaccin niet kan veroorloven. Hoe komen we tot een win-win situatie voor de ganse wereldgemeenschap?

Herman Wouters zal het hebben over ‘A vaccine for everyone’, een burger-initiatief dat hijzelf mee op gang getrokken heeft om het wereldwijde Covax programma te helpen spijzen. Prof. Geertrui Van Overwalle legt de pro’s en contra’s uit van het andere burgerinitiatief voor verplichte vrijgave van de patenten op covid-vaccins.


------