Website van het SHARE project op Filosofenfontein

Het SHARE project op Filosofenfontein

Werkwijze

 

Registreren

We hebben er voor gekozen om alleen met geregistreerde gebruikers te werken. Zie: Waarom werken we enkel met geregistreerde gebruikers?

Registreren kan op een eenvoudige manier door een mailtje te sturen naar de verantwoordelijke van dit project: share.beheer@filosofenfontein.be. Van hem krijg je dan de nodige gegevens om in te loggen op deze pagina op het 'Login formulier'. Je volgt dan verder gewoon de instructies. Er wordt onder andere gevraagd om je paswoord te veranderen. En verder om een aantal gegevens in te vullen omtrent de goederen en diensten die je kan aanbieden, welke je mogelijkheden zijn qua tijdsbesteding, ... Al deze gegevens worden dan beschikbaar voor alle geregistreerde gebruikers.

Wie dat wenst kan echter ook reeds voor deze stap beroep doen op iemand uit de groep die meer vertrouwd is met de computer en het internet. In dat geval kun je best gewoon de verantwoordelijke van dit project persoonlijk aanspreken.

Je eigen aanbod bijwerken

Je kan op elk moment je eigen aanbod bijwerken in het databestand, bijvoorbeeld wanneer je in een bepaalde periode veel minder, of veel meer tijd hebt dan normaal. Of misschien heb je net een nieuw apparaat aangekocht dat je in bruikleen kan geven... . Deze aanpassingen kan je zelf doen via het item 'Aanbod' in de menu. Je moet daarvoor wel ingelogd zijn als gebruiker.

Weer in het geval je zelf niet voldoende computer- en internetvaardigheden hebt, kan je hiervoor op iemand anders beroep doen. Dit is immers ook een van de diensten die uitgewisseld worden.

Van het aanbod van anderen gebruik maken

Telkens wanneer je wil gebruik maken van het aanbod, ga je naar deze website en log je eerst in via het 'Login formulier'. Dan klik je verder op het item 'Aanbod' in het menu en volg je daar verder de instructies.

Je krijgt dan toegang tot het databestand en je kan daarin zelf op zoek gaan naar iemand waarvan je denkt dat hij je in dit geval kan helpen. Dan zijn er twee mogelijkheden:

Mailen kan via de webapplicatie, maar maakt dan gebruik van je eigen mailprogramma. Indien je echter geen mailprogramma hebt op je eigen computer, dan zal dit niet altijd werken. In dat geval bestaan er ook andere mogelijkheden. Dat staat uitgelegd op de aanbod pagina.

Beantwoorden van een vraag van iemand anders

Ook hier zijn er dus twee mogelijkheden:

Opmerkingen